Logo

Història > Period 1991-2014 > Junta 1992-1999 / Josep Traveria Solé
Tornar a la pàgina anterior

Josep Traveria Solé

Josep Traveria Solé

Què era, què volia dir UNISUB ara fa 40 anys?
Ens tramitaven les coses el Sabadell. Varem ser “autònoms” amb els estatuts. Jo el vaig conèixer pel Kiko Matamala. Teníem unes botelles d’en Vilardebó i ens ficàvem a l’aigua amb una absoluta inconsciència del que fèiem. En Kiko ens va dir “FEU EL CURS, I A CALLAR” i aquí estem.

Què vol dir Unisub avui?
Es la 2ª casa, títol que s’ha guanyat amb els anys. Quasi cada setmana estic aquí algun dia o dies. El visc intensament i m’ho passo molt bé. He trobat mol bons companys aquí. No negaré que he tingut moments de dir “prou” però ha pogut més el trobar-nos amb els companys.

Cal felicitar-vos, és el 40 aniversari i el Club és com un fill vostre.
No ho se, per mi es de veritat un sentiment de ser com a casa. Una gran satisfacció ha estat el sopar de temporada que es va organitzar. Era per la gent que estima el Club, des de fundadors als actuals. Amb tot l’inicia del actual local varem posar el totxos (Jo ho feia amb la mà, que no sabia fer servir la paleta) Hem van fer mes rialles de la colla que les nafres que hem van sortir [Riu]. Amb tot hi han hagut mesos que no venia per aquí ningú, però jo tenia molt clar que no plegava i que ho tiraríem endavant. Així ha estat, superant cadascú, cada president vull dir, la seva mala època. Una immersió a destacar La que vaig fer ahir, amb els meus nets. Si vols un lloc et diré Eivissa per l’aventura que hem representava. Però res com ser sota l’aigua amb els nets, la veritat.

Què hi destacaria del club?
L’esforç per sobreviure com a Club. Unisub i la ciutat en les vostres èpoques Dons una relació prou dolenta, en els nostres inicis érem “bitxos estranys”. [Olmo: “una mica de raó tenien”] No hi havia cap subvenció i fins i tot ens varen fer treure el compressor de les instal·lacions de la piscina. Aquest va anar a parar a casa d’un particular fins el Club del Carrer Canigó. Aquella va ser una bona època, sens dubte, gràcies a la tasca del Sr. Campaña (Cap de la Guàrdia Urbana).

Locals dels inicis
Per mi el despatx de sobre el camp de futbol, també a la Piscina. No era gran cosa, però ja era casa nostra. Per que vareu fer submarinisme en el seu inici Dons jo venia de la pesca submarina. La veritat es que molts hem vingut d’allà. Tenia algun problema al baixar per les oïdes. Vaig provar les botelles i fins avui. Una alegria com a president Per mi ajudar a muntar el Club i veure la gent que ve a col·laborar.

Quin futur li veieu a l’entitat?
Mentre hi hagi gent com l’actual endavant. En el seu moment vaig deixar la presidència per que això es bo pel Club. Inevitablement arriba un moment, amb els anys que “voy que me lleven” i la inèrcia de deixar pas als nous forma part de l’ajuda al Club. Moltes vegades es culpa nostre de no donar responsabilitat als que pugen.

Un consell als que comencen
Que no tinguin pressa, les coses han de ser ben fetes. Que recordin el que diuen els instructors. Si tenen cap dubte, que preguntin sempre.

Voleu, per acabar, nombrar a algú?
Si, naturalment a en Peretes i al Santi que el mar se’ls va quedar. Igualment enviar un saludo al cel per en Vicenç Montserrat, Jordi Ninou i Ramon Surroca. Un peto a la meva dona Teresa per el seu recolzament absolutament incondicional, per les males estones que li he fet passar quan era sota l’aigua. I, per que no dir-ho, les que li queden per passar cada vegada que vaig amb els nets a fer immersió.

Una frase
Al Mar no se li ha de tenir por, però si molt de respecte..

Darrer número per imprimir del nostra fulletó trimestral

Descarregar PDF

(Descarrega't els últims fulletons d'activitats)

Invitació per imprimir del XIX Saló de la Immersió 2018

Descarregar PDF

Si tens imatges d'alguna activitat, envia-les i les publicarem a la nostra galeria.

Àlbums fotogràfics

Darrer Cartell per imprimir del CEM Les Franqueses

Descarregar PDF

Unisub - Unió Subaquàtica de Granollers 2017
info@unisubgranollers.cat