Logo

Història > Period 1991-2014 > Junta 1992-1999 / Josep Traveria Solé
Tornar a la pàgina anterior

Josep Traveria Solé

Junta 1992-1999

President Josep Traveria Solé
Vicepresident Antoni Pardo
Secretari Pau Esteban
Tresorer Àlex Segura
Sotssecretària Gemma de Oleza
Comptador Carles Canet
Material Manel Surroca
Vocals Pere Montañà
Lluís Andradas
Antoni Casanoves
Josep Pérez Bote
Joan Pérez Bote
David Felip
Francesc Espinosa
Josep Traveria Solé

El dia 16 de desembre de 1991, la junta gestora acorda presentar una candidatura de govern per sotmetre-la a l’aprovació de l’Assemblea General. Aquesta candidatura que serà elegida el 27 de març del 92.

Aquesta junta es va distribuir en comissions de treball per poder mesurar-ne els resultats. L’estructura començava a assemblar-se a la d’una empresa organitzada. El departament financer el portaven en Segura, en Canet i en Surroca. Materials i compressors, en Surroca i els germans Perez Bote. Les relacions públiques, en Casanoves les externes i l’Espinosa les socials. Al Departament de pedagogia, en Pardo, Traveria, Montaña i Andradas i portava l’assessoria legal en David Felip.

En el decurs del mandat s’organitzen les primeres sortides col·lectives a les Medes. S’adquireixen 18 equips complets amb servei de lloguer pels socis, s’autoritza a en David Montserrat a fer cursets d’1 estrella, pel seu compta tramitats per Unisub sempre i quan quedin com a socis del Club. Amb la feina que porta l’adequació del nou local a can Baliarda, s’ajornen les reunions fins tenir-lo en condicions. Les reunions al nou local comencen el 13 d’octubre del 92. S’organitza un sopar d’agraïment als socis que varen participar en les obres d’adequació del nou Club, la castanyada i el sopar de cloenda de temporada per a tots els socis. Fins a la seva aprovació en assemblea, es dona el vist i plau a la incorporació com a membres de la Junta als socis Salvador Roca i Manel Olmo, s’acaba el muntatge dels compressors i, amb motiu dels 25 anys, es dona una conferència a les piscines amb projecció de diapositives comentades per l’Antoni Pardo i en David Montserrat. Aquests actes es fan com a promoció per engrescar als joves a fer cursets de bussejador. Es comencen els contactes amb la Federació de Motonàutica per organitzar els primers cursos de navegació (titulin). En Francesc Estapé i la Montse Gonzalez s’incorporen a la Junta a l’espera d’esser referendats per assemblea. Com a curiositat amb la doble vessant de l’estalvi i les relacions entre socis, durant els anys que segueixen, els regals lliurats en el sopar de cloenda, els fèiem els membres de la Junta al taller d’en Quico Matamala amb plom fos dins una matriu, i en Francesc Espinosa els “pintava”. Es modifiquen els Estatuts, es fa la tradicional “baixada del pessebre”, es determina participar a la Fira de l’Ascensió amb un estand al pavelló d’entitats i es prepara l’assemblea General que es celebra el 17 de desembre en la que queden aprovats els nous estatuts i les baixes i noves incorporacions a la Junta. En aquesta assemblea es produeix un fet molt curiós, en Fèlix Esteva fa una proposta per que no es fumi en les reunions assembleàries i es rebutja per 17 vots a favor i 16 en contra. Actualment no hauria estat una proposta, sinó una exigència sense possibilitats de rebuig. Anem millorant.

El Club segueix amb una activitat realment espectacular, es un període de creixement i de vida social intensa, els actes, cursets, excursions, fira, Saló Nàutic, millora de material i els tradicionals, castanyada, sopar de cloenda, baixada del pessebre..etc, es succeeixen amb molta rapidesa. És al juliol del 93 que es decideix comprar el compressor Jormil a Unisub l’Hospitalet. El desmuntatge i trasllat en condicions precàries es converteix en una de les aventures (per les dificultats i el pes) més terrible que van passar els col·laboradors que ens van ajudar. Tots hi varem deixar el ronyons, però finalment es van millorar les instal·lacions i els serveis del Club.

El març del 94, en l’assemblea general deixen els seus càrrecs, per motius de feina, l’Antoni Pardo i en Josep Pérez. Per la seva entrega al club s’anomena soci representatiu de l’any a Manel Olmo, la seva implicació en els afers de l’entitat el perfila com un ferm candidat a substituir a Josep Traveria en la presidència, com succeiria temps més tard. L’any 95 la Junta posa a disposició de l’assemblea els seus càrrecs. Al no haver-hi relleu decideix continuar un any més. El 96 s’organitza, amb gran èxit, un curset a l’illa de Menorca, que instrueix en Josep Traveria. En Vicenç Montserrat és entrevistat el 24 de gener del 97, per radio Granollers, on fa una breu exposició de l’historia del club fins aquell dia. També vam patir un robatori el febrer del mateix any. Es sorprenent que només manqués un equip de capbussament i no toquessin ni la caixeta amb els diners, ni l’ordinador, ni la màquina d’escriure.... els “pillets” no devien ser massa intel·lectuals. El Club va mantenint la seva activitat, essent destacable la quantitat de cursets que es van programar i portar a terme.

Des del març del 92 fins el juliol del 99 en Josep Traveria exerceix la presidència d’Unisub Granollers, convertint-se en la persona que més temps ha estat al front de l’entitat.

Darrer número per imprimir del nostra fulletó trimestral

Descarregar PDF

(Descarrega't els últims fulletons d'activitats)

Invitació per imprimir del XIX Saló de la Immersió 2018

Descarregar PDF

Si tens imatges d'alguna activitat, envia-les i les publicarem a la nostra galeria.

Àlbums fotogràfics

Darrer Cartell per imprimir del CEM Les Franqueses

Descarregar PDF

Unisub - Unió Subaquàtica de Granollers 2017
info@unisubgranollers.cat