Logo

Història > Dècada 1980-1991 > Junta 1984-1988 / Josep Navarro Oliver
Tornar a la pàgina anterior

Josep Navarro Oliver

Josep Navarro Oliver

Què volia dir UNISUB ara fa 40 anys?
Pel que sé, el nom va sortir desprès de tenir un inici amb el CRIS, que en aquell moment era un Club elitista, molt tancat.

Què era, que volia dir UNISUB quan hi vas arribar?
El 84 érem al Carrer Canigó i la veritat es que les coses no eren fàcils. Aquell local s’ensorrava. Mes ben dit s’enfonsava. Un dia va baixar el nivell del terra i un envà va quedar suspès del sostre. En fi que teníem il·lusió i ganes, però poques coses més a favor. Val a dir que jo vaig viure una època de bona relació amb l’Ajuntament. Teníem a Amadeu Castellano com a regidor d’esport i amb ell era de veritat difícil estar-hi malament. Era molt bona persona, molt treballador i un gran relacions publiques. Varem lamentar molt la seva mancança quan una sobtada malaltia se’l va endur. Ha passat temps i jo hem segueixo saludant amb tothom i es clar, m’he han fet moltes, je je. Però els millors amics m’han sortit d’aquí.

Què vol dir Unisub avui?
Ui, ui, estic molt desconnectat, es clar. Però hem fa recordat coses bones, la veritat. Crec que cal felicitar-vos, es el 40 aniversari del Club . Moltes gràcies, però aquest club ja es cosa dels que varen venir després. Nosaltres érem a Canigó, amb els avantatges de tenir Club propi i els seus inconvenients Una immersió a destacar Fèiem immersió en una barca de 3 metres amb un motor petit i érem 6 persones. Igualment el Swoh d’en Robert que es va fer una mena d’eruga per passar la barca per la platja.

Què hi destacaria del club?
La possibilitat de conèixer a qui, pot ser, han estat els meus millors amics Unisub i la ciutat en les vostres èpoques No pot haver-hi queixa. Teníem bona sintonia, com hem dit amb Amadeu Castellanos i amb el Sr Campanya, cap de la Guardia urbana que ens va acompanyar a tots els sopars de fi de temporada i alguns divendres al Club. Amb tot els nostres problemes, els havíem de resoldre nosaltres, naturalment. Locals dels inicis No hem facis recordar l’envà que va quedar penjat del sostre. Amb tot era casa nostra i l’estimàvem molt Canigó 10

Per què vareu fer submarinisme en el seu inici?
Dons jo venia de la pesca. D’aquí a les botelles. El primer curs a Tossa de Mar Una alegria com a president Dons el dia que en Jaume va ser nombrat president (riu). La veritat es que hi vaig dedicar moltes hores. Li vull enviar un peto a Teresa, la meva dona que en més d’una ocasió hem va haver de tibar les orelles i dir-me “escolta Josep, el Club o jo”. Crec que resoldre molta paperassa endarrerida i poder tramitar documentacions de submarinistes que esteve encallada va ser un gran pas, una gran organitzada de papers la veritat Nota de l’entrevistador Val a dir que en aquella època es tramitaven els cursos per actes, pesava per subsecretària de Pesca, permisos a Marina etc. Si mancava una fotografia d’un alumne (De les 8 absolutament imprescindibles) no es podia tramitar cap documentació d’aquell curs sencer. Es a dir que cap dels alumnes tenia la condició legal de bussejador, no estava ni tan sols en tràmit. Època burocràticament complicada i Navarro va “fer Net” No vull oblidar la organització d’un casament subaquàtic, cosa gens vista a l’època. amb un mossèn de veritat que varem anar a a buscar a un poblet, haver de cercar substitut per dir missa aquell dia. Tots els canals de televisió se’n van fer resò. Per cert que hem va tocar pagar part de la filmació, coses que passaven sense poder dir-hi res.

Quin futur li veieu a l’entitat?
Dons que si les coses segueixen així farem immersions al Montseny les coses no les veig pas “clares” Mira, mai millor dit. Un consell als que comencen No es un bon lloc per provocar a ningú aquí.

Voleu, per acabar, nomenar algú?
Naturalment a Blai, a Navarro, a Musquera i a Kati que ja no tenim entre nosaltres, que no escatimaven temps per el Club. No puc deixar de recordar en Peretes, bon company.

Una frase
El que fem, es anar a un habitat que no es el nostre.

Darrer número per imprimir del nostra fulletó trimestral

Descarregar PDF

(Descarrega't els últims fulletons d'activitats)

Invitació per imprimir del XIX Saló de la Immersió 2018

Descarregar PDF

Si tens imatges d'alguna activitat, envia-les i les publicarem a la nostra galeria.

Àlbums fotogràfics

Darrer Cartell per imprimir del CEM Les Franqueses

Descarregar PDF

Unisub - Unió Subaquàtica de Granollers 2017
info@unisubgranollers.cat