Logo

Història > Dècada 1980-1991 > Junta 1984-1988 / Josep Navarro Oliver
Tornar a la pàgina anterior

Josep Navarro Oliver

Junta 1984-1988

President Josep Navarro Oliver
Vicepresident Antoni Pardo
Secretari Andrés Barbero
Comptador Miquel Prat
Vocals Josep Mª Paretas
Josep Nuñez
Lluís Quintana
Francesc Espinosa
Lluís Andradas
Joan Maestro
Vicenç Montserrat
Josep Martinez

Josep Navarro Oliver

El febrer de 1984, es compleixen els 4 anys preceptius i es celebra Assemblea General per  procedir a votar una nova junta directiva.

El mandat de Josep Navarro, transcorre amb tranquil·litat. Els afers quotidians del club es van complint sense problemes. Les activitats en cursets, sota la responsabilitat de Josep Mª Paretas, el departament de pesca d’en Quintana, les notes als mitjans de comunicació d’en Vicenç Montserrat i les relacions amb l’Escola de Monitors d’Unisub (EMU) que porta l’Antoni Pardo de la que n’és membre, funcionen satisfactòriament i el club passa per una època sense sobresalts ni ensurts que puguin desestabilitzar-lo. Però, com en totes les situacions, això era massa bonic perquè fos durador. Un nou esdeveniment havia de trasbalsar la vida del club. El dia 7 d’octubre de 1984, la desgracia tornava a  colpejar dolorosament als socis, l’entranyable company d’immersions i amic Josep Mª Paretas posava en mans de l’element que tant va estimar lo mes preuat de les seves pertinences, ¡la vida!.  En aigües d’Arenys de Mar i a 42 metres de profunditat, va tenir temps d’elevar al seu company d’immersió inflant-li l’armilla, abans de rendir-se a la seva sort i reposar alliberat en un fondal que coneixia abastament.

Es va trigar més de 40 minuts en trobar-lo i portar-lo a superfície, no hi va haver opcions, els metges varen certificar la seva defunció i el van ingressar al dipòsit. Descansi en pau l’amic i el soci d’Unisub i que, des d’allà on sigui, vetlli pels qui com ell, estimem i gaudim de la nostra mar Mediterrània.

El fet luctuós que s’acaba de descriure influeix molt negativament en el futur immediat del club; dimissió dels srs, Espinosa i Salvador per motius particulars, expulsió d’un soci per insults a un membre de la Junta desprès d’un acarament desagradable entre les parts implicades, i dimissió posterior d’en Miquel Prat.

A partir d’aquests esdeveniments, es fa difícil recuperar la bona harmonia i el club passa per una etapa de foscor que s’allarga tot i els esforços que, el president Josep Navarro i lo que queda de la Junta directiva, fan per tirar-lo novament endavant.

El gener del 1986 en assemblea ordinària es procedeix a la renovació de la Junta que queda formada pels socis:
President  Josep Navarro, Vicepresident  Josep Martinez, Secretari  Jordi Blay, Contador Vicenç Joan, Secretaria  Katty Vilas i Vocals Manuel Musquera, Josep Mª Gonzalez, Francesc Espinosa, Lluís Andrades i Josep Traveria.

Fins el final del mandat tret de la liquidació de la secció de pesca submarina i, possiblement l’error més clar de miopia de futur, que va portar a la Junta a rebutjar la seva participació econòmica en l’edició del llibre d’EMU  “Curso de Buceo”  que va donar beneficis substancials des del primer any fins l’aparició del actual  llibre federatiu, tot va transcórrer amb més o menys normalitat, sense fets destacables. Es cert que Unisub Sabadell tampoc va voler participar en el finançament del llibre, en contra del President de l’Hospitalet que hi veia tantes possibilitats que estava disposat a fer el que calgués per tirar-lo endavant. Finalment al no haver-hi acord global, els propis autors van córrer amb les despeses d’edició que, com s’ha dit va reportar molts beneficis materials i va fer conèixer UNISUB a tots els racons d’Espanya i a les illes Balears i Canàries. Les vuit edicions avalen l’èxit d’aquest vaixell insígnia de l’EMU.
En l’assemblea  del 15 de gener del 1988 finalitzava el mandat  de Josep Navarro i de bona part de la junta que va presidir.

Darrer número per imprimir del nostra fulletó trimestral

Descarregar PDF

(Descarrega't els últims fulletons d'activitats)

Invitació per imprimir del XIX Saló de la Immersió 2018

Descarregar PDF

Si tens imatges d'alguna activitat, envia-les i les publicarem a la nostra galeria.

Àlbums fotogràfics

Darrer Cartell per imprimir del CEM Les Franqueses

Descarregar PDF

Unisub - Unió Subaquàtica de Granollers 2017
info@unisubgranollers.cat