Logo

Història > Dècada 1980-1991 > Junta 1980-1984 / Miquel Prat Palau
Tornar a la pàgina anterior

Miquel Prat Palau

Junta 1980-1984

President Miquel Prat Palau
Vicepresident 1r Vicenç Montserrat
Vicepresident 2n Francesc Espinosa
Secretari Salvador Aranda
Comptable Carles Martín
Tresorer Manel Musquera
Vocals Màxim Melo
Joan Gomez
Francesc Matamala
Joan Mas
Isidre Rubia

Miquel Prat Palau

El 18 de febrer de 1980 es celebra assemblea general, presidida per Pere Bescos, amb l’objectiu d’escollir el nou president, per esgotament del mandat del anterior.   
Desprès de donar compte de les gestions de l’erari del Club, que es aprovat per unanimitat, es procedeix a la votació per escollir el nou president. La única candidatura de Miquel Prat resulta la guanyadora.

La disponibilitat liquida dinerària es, en aquell moment, de 93.642 pts. Hi ha pendent de cobrament 227.600 pts i pendent de pagament 22.873 pts. La nova junta podrà començar la seva tasca amb una economia absolutament sanejada.

En la primera reunió de la nova junta, s’acorda la renovació del local social i la addició d’un nou espai del que s’ha aconseguit una cessió del propietari, També es dona compta de la repesca de vuit socis que no satisfeien les quotes anuals, En aquest moment el nombre de  socis efectius es de 126.

Es negocia amb el president del Club Natació la presencia de socis d’Unisub per entrenar natació amb aletes, Es proposa un cicle de conferències per captar futurs escafandristes – per l’Eduard Ametlla – i s’aprova la formació d’un biblioteca amb obres que tractin el submarinisme des de totes les seves vessants.

Amb motiu de la primera conferència de l’Eduard Ametlla al Museu de Granollers, es fa donació a l’entitat que ens acull d’una àmfora romana catalogada per Dressel, i trobada per un soci d’Unisub en aigües mediterrànies.

Es programa i executa el XVI  curset d’escafandrisme organitzat pel Club. Amb la finalitat de poder acostar als nous escafandristes als més veterans, es promou un concurs “Recerca del càntir” organitzat per parelles formades per un novell i un veterà. Aquesta iniciativa dona un extraordinari resultat d’integració dels nous alumnes.

Les activitats de Ginkames socials de cantades d’havaneres a La Porxada amb donació dels beneficis a la Creu Roja i la nova normativa federativa sobre estatuts que requerirà una modificació dels vigents, tanquen el primer any de mandat.

En la última reunió de junta del mes de setembre de 1980, es produeix un fet que marcarà definitivament un salt qualitatiu en l’esdevenir de la Unió Submarinista. Recollint la proposta d’uns determinats Monitors i Instructors dels tres Unisub’s, els presidents respectius aproven la creació d’una Escola que tindria com a objectiu prioritari la formació continuada i la preparació per els corresponents exàmens federatius, dels escafandristes de 1ª classe que estiguessin interessats en accedir a titulacions superiors de l’estament d’ensenyança dels tres Clubs. Aquesta iniciativa, com més endavant comentaré, va significar possiblement l’eina més efectiva pel desenvolupament posterior dels clubs.

El 6 d’abril de 1981, es celebra el 1er trofeu de Natació amb aletes i orientació, organitzat per Unisub Granollers. El jutge àrbitre d’aquesta competició recau sobre l’Antoni Pardo i Vicenç Montserrat ambdós  del col·legi català d’àrbitres. La prova es un èxit i compta amb la participació de personalitats del mon de l’orientació i difusió com Alfredo Jorde i  Ernesto Sanchez. El maig del mateix any entrem al departament de Creu Roja del mar, participem en una desfilada commemorativa i s’organitza la setmana de cinema humanitari.

El mes de juliol del 1981, Unisub Granollers pateix una gran pèrdua. El soci Santi Lamarca deixa la vida en un dissortat accident d’immersió. Mai s’han pogut esbrinar les causes del que realment va passar. Pràcticament va arribar a superfície i es va tornar a enfonsar, quan van recuperar el cos encara tenia signes vitals però va morir en el trajecte a l’hospital.  El nostre record l’acompanyarà sempre.

Un altre fet luctuós es produeix el juliol del 1983. En el decurs d’uns exàmens de bussejadors en aigües de la costa brava, dos alumnes perden la vida, El club SPAS de Matarò, organitzador del curset i la FECDAS, demanen al nostre club ajuda per procedir al rescat de la noia Marina Brisa que encara no havia estat trobada. Un equip composat per sis socis amb titulació mínima de primera, procedeix a la recerca. La parella formada per Antoni Pardo i Joan Maestro troba la noia a 56 metres de profunditat. El cos pot ser lliurat a la família.
També amb motiu de les inundacions del país basc, el club ofereix equipaments de immersió i col·labora en la recaptació de cinc tones de llet, aigua i veles per les persones afectades. El nostre club rep les felicitacions oficials de Protecció Civil, Creu Roja i Ajuntament de Granollers.

Amb motiu dels quinze primers anys del club, es lliura a tots els socis una medalla commemorativa i un obsequi, també es fa una donació de 100.000 pessetes a Creu Roja en concepte d’ajut per la construcció del lloc de socors de l’autovia de l’Ametlla.

Darrer número per imprimir del nostra fulletó trimestral

Descarregar PDF

(Descarrega't els últims fulletons d'activitats)

Invitació per imprimir del XIX Saló de la Immersió 2018

Descarregar PDF

Si tens imatges d'alguna activitat, envia-les i les publicarem a la nostra galeria.

Àlbums fotogràfics

Darrer Cartell per imprimir del CEM Les Franqueses

Descarregar PDF

Unisub - Unió Subaquàtica de Granollers 2017
info@unisubgranollers.cat