Logo

Història > Dècada 1968-1980 > Junta 1975-1980 / Pere Bescós Puig
Tornar a la pàgina anterior

Pere Bescós Puig

Pere Bescós Puig Pere Bescós Puig

Què volia dir UNISUB ara fa 40 anys?
Pel que sé, el nom va sortir desprès de tenir un inici amb el CRIS, que en aquell moment era un Club elitista, molt tancat.

Que vol dir UNISUB avui?
Doncs que som gent amb molta afició els submarinistes. Amb tot crec que ha canviat una cosa. Al principi quasi tots veníem de la pesca. Avui ja no es així. Molts submarinistes crec ho son sense haver estat pescadors. Per cert que les primeres botelles del club, i de la ciutat, les va pagar el Club Natació per que netegéssim el fons de la piscina. Crec recordar que va ser en Carrau qui ho va negociar. L’Albert Alemany hem va fer el primer vestit. Era d’un mil·límetre i d’un material com, com un hule negre. Amb tot, una cosa que no canvia es que després d’un curs de 30 alumnes en queden 3 que segueixin venint per el Club.

Desprès de 40 anys del Club el considereu com un fill vostre?
No se que dir-vos. La veritat es que si que tinc aquest sentiment. En el seu moment vaig presidir el Club per que tenia temps, il·lusió i no hi havia ningú més per portar-lo. Una immersió a destacar Deixa’m dir-ne dues. Naturalment la primera immersió amb els meus dos fills. Un record que no oblidaré pas mai. Com tampoc a Galápagos entre taurons, ralles i pingüins.

Que hi destacaria del Club.?
Perseverança en tirar endavant, per la gent que col·labora.

Unisub i la ciutat fa 40 anys?
Érem una nosa, érem un problema. La nostre era una activitat complicada, perillosa i innecessària. La gent estava poc informada i es deien barbaritats.

Locals dels inicis?
Primer de tot la Piscina del Club Natació Granollers. Desprès el local del Club va ser el Casal del Esport. El primer local propi va ser el Carrer Canigó. actualment en les actuals instal·lacions de Can Baliarda

Per què submarinisme en el seu inici?
Un dia hem van caure unes ulleres a les mans. Érem a Eivissa, de vacances. Tenia uns 15 o 16 anys i estiuejava amb les meves germanes. Al veure els peixos vaig tenir una barreja de afició i pànic.

Una alegria com a President?
Va ser important el canvi de local, cert. Però personalment va ser la formació de l’EMU. (Escola de Monitors d’Unisub) No hi havia monitors ni com formar-lo. Vàrem crear el llibre que va ser referència en l’ensenyança de la immersió. Les fotos de portada i contraportada de l’Alfredo Solanas es van anar reeditant. (Nota: En Pere Bescos en aquesta pregunta fa referència a la creació de l’Escola de Monitors d’Unisub (EMU), i es ben cert que va ser una fita molt important en l’historia del Club, conseqüentment, en el període que comprengui aquest esdeveniment, en farem un examen exhaustiu del que va ser i del que va representar aquesta escola en tota la península àdhuc Canàries, per la difusió d’Unisub.).

Quin futur li veieu a l’entitat?
Bé, bon futur però s’ha de lluitar amb gent amb ganes de fer coses. Ara més que mai no regalen res enlloc. Els clubs tenen una seriosa competència amb els Diving Centers. Es un altre tipus servei però es cert que existeix. . Un consell als que comencen. Que s’ho agafin be. Que no perdin l’afició. La immersió no es un curs de 15 dies, es el que segueix.

Voleu, per acabar, nomenar algú?
A en Peretes i en Santi. Dos socis que el mar se’ls va voler quedar.

Una frase:
El fet de baixar a més fondària no vol dir que siguis millor submarinista

Darrer número per imprimir del nostra fulletó trimestral

Descarregar PDF

(Descarrega't els últims fulletons d'activitats)

Invitació per imprimir del XIX Saló de la Immersió 2018

Descarregar PDF

Si tens imatges d'alguna activitat, envia-les i les publicarem a la nostra galeria.

Àlbums fotogràfics

Darrer Cartell per imprimir del CEM Les Franqueses

Descarregar PDF

Unisub - Unió Subaquàtica de Granollers 2017
info@unisubgranollers.cat